Waarom bij ons werken?

Dat lees je hier.

Je hebt geen mensenvrees, bent zeker van je zaak (of soms een tikkeltje eigenwijs…), je hebt technisch inzicht, wilt problemen zo snel mogelijk oplossen en ook waar mogelijk voorkomen. Ben jij dit? Dan past een baan als service- en onderhoudsmonteur perfect bij jou. In deze blog zullen we je alvast 5 voordelen vertellen. Wie weet ben jij hierna overtuigd om aan de slag te gaan als service-en onderhoudsmonteur bij Den Doorn Totaalinstallateurs. Lees dus vooral verder!

Installatietechniek biedt heel veel boeiende carrièremogelijkheden. Een van de meest uitdagende banen is die van een service- en onderhoudsmonteur. Onze monteurs spelen een belangrijke rol in het oplossen van technische problemen bij storingen en het bieden van essentiële ondersteuning aan onze klanten.

1. Servicemonteurs hebben een mensgericht beroep

Wat veel mensen onderschatten, is dat servicemonteur een beroep is met een heel groot sociaal aspect, groter dan bij andere technische functies. Als monteur ben je natuurlijk voornamelijk bezig met het onderhouden, repareren en oplossen van problemen aan technische installaties. Maar naast deze taken heeft het beroep ook een sociaal aspect. Je bent als monteur iedere dag in contact met klanten en je komt dagelijks bij klanten over de vloer. Bijvoorbeeld als je ze moet adviseren over technische problemen of onderhoud moet uitvoeren aan een cv-installatie. Je helpt mensen of bedrijven om hun dagelijkse activiteiten weer soepel te laten verlopen. Het gevoel van voldoening dat voortkomt uit het zien van een tevreden klant na het oplossen van hun probleem is onbetaalbaar!

2. Een baan met toekomst? In de techniek zit je goed

Er is in Nederland namelijk veel te doen. Van het gas af, elektrisch rijden, duurzame installaties in woningen en gebouwen. Techniek wordt ook steeds slimmer, dankzij de duurzame oplossingen krijgen we in de toekomst steeds meer slimme apparaten in huis: een slimme thermostaat, hybride warmtepomp, mechanische ventilatie met sensoren, etc. En ook in de verdere toekomst zullen er altijd mensen nodig blijven voor het ontwerpen, adviseren, installeren en onderhouden van bestaande én nieuwe technieken. De installatiebranche is aan zet om de energietransitie vorm te geven! Daarvoor zijn vooral héél veel handige mensen nodig. Genoeg werkgelegenheid en toekomstperspectief voor servicemonteurs dus!

3. (Veel) zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

Service- en onderhoudsmonteurs werken in veel gevallen zelfstandig. Daarom is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in jezelf en zeker bent van je zaak. Dit brengt ook vaak een verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee. Vaak ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten, waardoor je vaak ook zelfstandig beslissingen moet nemen en soms snel moet handelen. Met jouw overtuigingskracht geef je de klant altijd een gerust gevoel dat jij het gaat fixen.

4. Diverse werkomgevingen, geen dag is hetzelfde

Geen werkdag is hetzelfde, je houdt ervan of niet. Servicemonteurs werken op verschillende locaties en hebben iedere dag met andere installaties te maken. Van fabrieken, kantoren, scholen, zorginstellingen, maar ook in allerlei woningen. Geen dag is hetzelfde! Het leuke hiervan is dat je daardoor nieuwe mensen ontmoet, altijd een ander praatje hebt en iedere dag voor verschillende technische uitdagingen staat. Hoe leuk is dat? Je weet nooit wat je tegenkomt, dit maakt het werk juist leuk en uitdagend. De ene dag ben jij bezig met het verhelpen van een storing, terwijl je de andere dag bezig bent met het periodiek onderhouden van een installatie.

5. Vanzelfsprekend, goede arbeidsvoorwaarden

Voor niets gaat de zon op, dat begrijpen we maar al te goed! Je krijgt als servicemonteur een goed salaris, gebaseerd op leeftijd, capaciteiten, werkervaring en prestaties. Hoe meer jij weet, hoe beter jouw kwaliteiten zijn! Beschik jij (nog) niet over alle kwaliteiten, maar ben je wel geïnteresseerd in deze functie en wil jij jezelf ontwikkelen? Geen probleem want die ruimte is er zeker.

Naast salaris is een werkgever die jou op 1 zet natuurlijk net zo belangrijk! Bij den Doorn kom je te werken in een hecht team van zo’n 100 medewerkers die iedere dag weer met passie werken in de installatietechniek. De Brabantse inslag, gezelligheid en gemoedelijkheid zijn van oudsher verankerd in onze bedrijfscultuur, dat zit in ons DNA. De fijne werkomgeving en goede en altijd gezellige werksfeer worden keer op keer genoemd als een van de belangrijkste redenen om bij Den Doorn te werken. Daar zijn we stiekem best een beetje trots op! Benieuwd naar de ervaringen van andere collega’s, zoals die van servicemonteur Gerardo? van servicemonteur Die lees je hier.

Kan jij niet wachten om te starten? Bekijk onze vacatures, neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek. Een gesprek is geheel vrijblijvend. Wie weet ga jij binnenkort aan de slag als service- en onderhoudsmonteur!

servicemonteur aron

Kom kennismaken of..

Solliciteer direct!

Je kunt zoveel meer in de techniek! Werken in de techniek betekent namelijk werken aan de toekomst in een branche die altijd in ontwikkeling is. Er zijn volop mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en het mooie is dat we jou daarbij nodig hebben!

Heb je veel werkervaring of sta je juist aan het begin van je technische carrière? Bij Den Doorn Totaalinstallateurs vind je jouw nieuwe uitdaging! Kun jij je vinden in een van onze openstaande vacatures? Niet twijfelen, gewoon doen. Kom eens langs voor een kopje koffie.