Waarom bij ons werken?

Dat lees je hier.

Als leidinggevend monteur werkt Daniel samen met zijn team aan verschillende projecten voor onze opdrachtgevers in de utiliteitsbranche. Grote uitdagende projecten, strakke planningen, altijd gestructureerd werken en flink wat meters maken. Voor Daniel is dit de normaalste zaak van de wereld. 

Daniel: “Ik werk nu zo’n vier jaar voor den Doorn Totaalinstallateurs. Momenteel ben ik leidinggevend monteur e-installaties, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het coördineren en uitvoeren van de volledige e-installatie voor diverse projecten. Hierbij stuur ik het team van e-monteurs aan. Ik ben binnengerold door één van mijn beste vrienden en toenmalige collega, dus via-via. Dit zie je vaak in onze branche, dat nieuwe collega’s vaak via-via worden aangetrokken.”

Geen uitgestippeld pad
Op school wist Daniel nog niet precies wat hij wilde worden. Hij had diverse interesses, maar er lag nog geen duidelijk pad voor hem uitgestippeld. Het keerpunt kwam toen zijn vader zei: “Je vindt het toch leuk om apparaten uit elkaar te schroeven? Misschien moet je iets met elektrotechniek gaan doen.” Daniel vertelt: “Als klein jongetje was ik al altijd met computers en stroom bezig, maar later had ik nooit eerder nagedacht over een baan in de elektrotechniek. Dat realiseerde ik me pas later. Maar vanaf de eerste dag voelde het goed, het werken met mijn handen en het werken in een team gaf me een gevoel van voldoening.”

Daniel besloot een opleiding elektrotechniek te volgen aan het Radius College in Breda. Na het behalen van zijn diploma begon hij als monteur en klom al snel op tot leidinggevend monteur. “Het mooiste aan mijn werk is de combinatie van techniek en teamwork, het werken met mensen dus,” zegt Daniel. “Het aansturen van een team en samenwerken, daar ligt echt mijn kracht. Daarnaast geeft het werk veel voldoening, het is een vak en het gaat ergens over. Zonder monteurs wordt het echt een chaos. Je doet er dus écht toe.”

Veranderingen en je koppie erbij houden
In de wereld van elektrotechniek is er de afgelopen jaren best wel wat veranderd. Een van de grootste veranderingen is de softwarematige aansturing, automatisering en steeds meer slimme technologie in gebouwen. Daniel: “Waar we vroeger vooral handmatige systemen installeerden, werken we nu veel meer met geautomatiseerde en slimme installaties die allemaal met elkaar verbonden zijn. Dit vereist dat we constant op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en onze kennis en vaardigheden voortdurend bijwerken.”

Als (leidinggevend) monteur e-installaties heb je verschillende competenties nodig. Daniel vertelt hier meer over: “Werken aan grote utiliteitsprojecten betekent dat je je koppie erbij moet houden, het overzicht moet bewaken, maar ook initiatief moet durven nemen op het juiste moment. Daarnaast moet je ook gestructureerd kunnen werken, dus niet als een kip zonder kop beginnen,” grapt Daniel.

Op de vraag: ‘Kun je een specifiek project opnoemen waar je trots op bent,’ hoeft Daniel niet lang na te denken: “Magna Tyres in Waalwijk was voor mij persoonlijk een gaaf project. Vooral het kantoor, dat was erg mooi om te maken. Een pand vol techniek en designverlichting. Wat me ook nog goed bijstaat, was mijn stageperiode, waarbij ik het onderhoud mocht doen aan de Fata Morgana in de Efteling. Dit waren gangen vol elektra en patchkasten, net een flipperkast, ik ben er zelfs een keer verdwaald. Inmiddels is deze technische installatie natuurlijk helemaal gerenoveerd en verduurzaamd.”

Praktijkbegeleider 
Daniel is ook praktijkbegeleider bij den Doorn en leidt de toekomstige generatie techneuten op. Daniel: “Ik vind het leuk om jongeren te begeleiden, maar ik heb wel gemerkt dat je ze de juiste inhoud moet geven en ze ook moet laten nadenken over waarom ze iets doen. Door ervaring leert men en niet door een hele dag gereedschap vast te houden. Het is zonde als we de kansen van deze toekomstige generatie niet benutten.

Voor jongeren die twijfelen om de elektrotechniek in te gaan, heb ik nog een belangrijke boodschap: “Werken in de techniek is hartstikke leuk. En wil je verder groeien in je functie, dan is dat zeker mogelijk. Je bent als leidinggevend monteur met allerlei facetten bezig, met techniek zelf, maar ook met het team van monteurs, met de aansturing hiervan, maar ook met de planning, het bouwbedrijf, de uitvoerder en nog veel meer! Die combinatie maakt je werk iedere dag weer anders.”

Nieuwe collega’s zijn altijd welkom. En als je nieuwsgierig bent naar hoe het werk in de praktijk is, zou het leuk zijn als je een dagje komt meelopen! Meld je aan via het meeloopformulier.

Hoofdverdeelkast
Onderverdeelkast

Kom kennismaken of..

Solliciteer direct!

Je kunt zoveel meer in de techniek! Werken in de techniek betekent namelijk werken aan de toekomst in een branche die altijd in ontwikkeling is. Er zijn volop mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en het mooie is dat we jou daarbij nodig hebben!

Heb je veel werkervaring of sta je juist aan het begin van je technische carrière? Bij Den Doorn Totaalinstallateurs vind je jouw nieuwe uitdaging! Kun jij je vinden in een van onze openstaande vacatures? Niet twijfelen, gewoon doen. Kom eens langs voor een kopje koffie.