Over ons

Terug in de tijd

den Doorn Totaalinstallateurs door de jaren heen

Van lokale dorpsloodgieter tot vooruitstrevende totaalinstallateur van formaat. In 1973 startte den Doorn in het Noord-Brabantse Nieuwendijk als plaatselijk dorpsloodgietersbedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een grote, professionele speler in de installatietechniek.

Oude pand den Doorn

1973 Oprichting installatiebedrijf den Doorn

Op 1 november 1973 startten Gerrit Struik en Cees Branderhorst samen een eigen installatiebedrijf in de smederij van de vader van Gerrit. De naam den Doorn kwam vaker voor in de regio, bijvoorbeeld van de achterliggende polder met dezelfde naam, maar ook van het zwembad destijds.

Volkswagen busje vroeger

Jaren ’70 

Het bedrijf groeit; vanaf 1974 komen er steeds meer mensen werken binnen het familiebedrijf. De broers van Gerrit en Cees, maar ook neven, voegden zich bij het team. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit loodgieterswerk in het eigen dorp voor particuliere klanten. Van lood- en zinkwerk, waterleidingen, gasleidingen tot het aanleggen van centrale verwarmingen.

Oude pand den Doorn

Verhuizingen in 1975 en 1987

Naast de oude werkplaats werd het eerste bedrijfspand in 1975 gekocht. In 1987 werd het naastgelegen pand, dat destijds als timmermansbedrijf fungeerde, overgenomen. Ook steeds meer zakelijke klanten wisten den Doorn te vinden. Den Doorn breidde de werkzaamheden uit en groeide uit tot een complete W-installateur, met als specialisme loodgieterswerk in seriematige woningbouw.

monteur historie

Jaren ’80 en ’90

Gerrit deed hoofdzakelijk de calculatie, het binnenwerk, tekende en rekende wanneer er een opdracht binnenkwam. Cees zorgde voor de uitvoering van het werk. Het rekenwerk vond nog plaats in de huiskamer van de woning achter het bedrijfspand en het logo werd nog met de hand ingekleurd. Hoezo andere tijden?

geschiedenis monteurs

Verhuizing en overname Tjerk van Opzeeland

Cees en Gerrit gaan met pensioen en den Doorn verhuist in mei 2008 naar een nieuwe locatie in Nieuwendijk. Het bedrijf wordt in 2009 overgenomen door Tjerk van Opzeeland. Naast cv-monteurs en loodgieters komen er ook elektriciens in dienst.

geschiedenis monteurs

2009 – 2015

Den Doorn groeit in omvang. Ook de markt ontwikkelt zich razendnsel en duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. Voor zoveel verschillende kennis zijn ook specialisten nodig. Vanaf 2015 start den Doorn met het participeren in gespecialiseerde bedrijven en deze specialismen worden door de jaren heen steeds verder uitgebouwd. Van koeltechniek, zonnepanelen tot gebouwbeheerssystemen, meet- en regeltechniek, beveiligingssystemen en engineering.

Meijs Installatietechniek

2017 Uitbreiding service, onderhoud en beheer

Door het groeiende klantenbestand en projecten ontstaat er een uitdaging voor het succes. Na de oplevering van projecten werd de vraag om ondersteuning te kunnen blijven bieden op het gebied van service en onderhoud steeds groter. In 2017 wordt Meijs Installatietechniek overgenomen, gespecialiseerd in service en onderhoud en kortlopende projecten, een ideale aanvulling voor den Doorn.

Nieuwbouw den Doorn Giessen

2021 – 2022 Samen verder als één organisatie

Den Doorn en Meijs voegen zich samen en gaan verhuizen naar gezamenlijke, nieuwe, ruime en moderne huisvesting. In juli 2021 wordt de eerste paal geplaatst voor de nieuwbouw. De bouw verloopt voorspoedig. De verhuizing naar Giessen in maart 2022 is het moment waarop alles onder één dak wordt ondergebracht, met één en dezelfde naam en uitstraling: Den Doorn Totaalinstallateurs.

den Doorn personeel

2023

2023 staat in het teken van het 50-jarig bestaan. Den Doorn Totaalinstallateurs blijft zich ontwikkelen als innovatieve technische dienstverlener en als installatiepartner in bouwteams. De organisatie bestaat inmiddels uit meer dan 100 vakmensen die dagelijks voor onze particuliere en zakelijke klanten klaar staan.

Kom kennismaken of..

Solliciteer direct!

Je kunt zoveel meer in de techniek! Werken in de techniek betekent namelijk werken aan de toekomst in een branche die altijd in ontwikkeling is. Er zijn volop mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en het mooie is dat we jou daarbij nodig hebben!

Heb je veel werkervaring of sta je juist aan het begin van je technische carrière? Bij Den Doorn Totaalinstallateurs vind je jouw nieuwe uitdaging! Kun jij je vinden in een van onze openstaande vacatures? Niet twijfelen, gewoon doen. Kom eens langs voor een kopje koffie.