Waarom leerlingen bij ons werken?

Dat lees je hier.

Josse vond een nieuwe liefde, uitdaging én missie in de techniek. Als afstudeerstagiaire Communicatie bij den Doorn Totaalinstallateurs heeft ze een half jaar de marketingcommunicatieafdeling ondersteund. Met haar enthousiasme, creativiteit en haar ontwikkelde liefde voor de branche heeft Josse laten zien dat de techniek meer te bieden heeft dan je op het eerste gezicht zou denken. Josse voelt zich er helemaal op haar plek en heeft besloten voorlopig in deze bruisende sector te blijven werken. Haar ervaringsverhaal is een uitnodiging aan iedereen die op zoek is naar een dynamische en uitdagende werkomgeving: kom langs bij den Doorn en ontdek wat deze bruisende sector te bieden heeft!

Een uitdagende afstudeeropdracht

De keuze voor Den Doorn als afstudeerstageplek was voor Josse een logische stap. Ze wilde graag blijven werken bij haar huidige werkgever en zocht naar een stageplek waar ze parttime kon afstuderen. Dankzij de goede relatie tussen den Doorn en MT Security Solutions, waar Josse op dat moment werkte, kon ze deze wens verwezenlijken. “Tjerk was er heel snel bij en zoals velen dat kunnen beamen, zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Samen met Michelle en Tjerk hebben we een mooie afstudeeropdracht bedacht waarbij ik aan de slag ben gegaan met het ontwikkelen van arbeidsmarketingstrategie.”

Techniek voor ‘meisjesmeisjes’

Eigenlijk is Josse min of meer per toeval in de technische wereld beland. Tijdens haar studie zocht ze een bijbaan in haar vakgebied om praktijkervaring op te doen. Via via kwam ze terecht bij MT Security Solutions, een partnerbedrijf van den Doorn dat gespecialiseerd is in beveiligingssystemen. Daar begon ze met het herpositioneren van het merk en het ontwikkelen van communicatiestrategieën. Al snel ontdekte ze dat de technische sector ontzettend interessant is vanwege de vele uitdagingen en alle kansen, ook op het gebied van marketingcommunicatie. En tot haar eigen verbazing paste de technische wereld ook nog eens heel goed bij haar. “De technische sector is echt een hele leuke en gezellige sector. Het is dan (nu nog!) een mannenwereld, maar grappig genoeg past het goed bij mij. Hierbij mijn oproep dat de techniek voor iedereen heel interessant is! Ja, ook voor ‘meisjesmeisjes’ zoals ik haha.”

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Haar afstudeerstage bij Den Doorn is Josse heel goed bevallen. “Ik voelde mij direct op mijn plek en kon soepel schakelen met iedereen binnen het bedrijf. De positieve en energieke sfeer die bij den Doorn heerst, maakte het heel fijn werken. De informele sfeer, de ruimte voor eigen initiatief en de kansen die den Doorn biedt, maakten het voor mij een aantrekkelijke keuze.” Bovendien viel haar stageperiode samen met het 50-jarig jubileum van den Doorn, wat haar stageperiode toch ook heel feestelijk maakte.

Voor Josse is groeien een belangrijk onderdeel van haar carrière. Het betekent voor haar kansen zien en grijpen, of het nu gaat om het volgen van een opleiding of het aangaan van nieuwe uitdagingen. “Voor mij symboliseert de bekende uitspraak van Pippi Langkous, ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, wat groeien betekent. En ik zie deze mentaliteit ook terug bij den Doorn. Hier is er geen drempel om iets nieuws of anders te proberen. Bij den Doorn wordt er meegedacht om dingen mogelijk te maken, zodat je de kansen kunt grijpen die je wilt.” Ze roept potentiële collega’s dan ook op om langs te komen en te ontdekken welke mogelijkheden den Doorn voor hen in petto heeft.

Josse bewijst met haar stage bij den Doorn Totaalinstallateurs dat de technische sector niet alleen interessant is voor mannen, maar ook voor vrouwen met een missie. Met haar frisse insteek en haar ontwikkelde liefde voor techniek hoopt ze een inspiratiebron te zijn voor anderen die een plek willen veroveren in de installatietechniek.

Kom kennismaken of..

Solliciteer direct!

Je kunt zoveel meer in de techniek! Werken in de techniek betekent namelijk werken aan de toekomst in een branche die altijd in ontwikkeling is. Er zijn volop mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en het mooie is dat we jou daarbij nodig hebben!

Heb je veel werkervaring of sta je juist aan het begin van je technische carrière? Bij Den Doorn Totaalinstallateurs vind je jouw nieuwe uitdaging! Kun jij je vinden in een van onze openstaande vacatures? Niet twijfelen, gewoon doen. Kom eens langs voor een kopje koffie.