Waarom leerlingen bij ons werken?

Dat lees je hier.

Bjorn combineert school en werk. Hij vindt leren wel leuk, maar werken is helemaal zijn ding. Als leerling-monteur komt hij op veel plekken en zet hij de meest fantastische dingen in elkaar. Onlangs heeft hij zijn verhaal met ons gedeeld!

Een jonge techniekliefhebber op weg naar succes

Bjorn is gestart als vakantiewerker bij Den Doorn. Na vijf jaar werken en leren heeft hij nu zijn havodiploma én een techniekdiploma. Hij werkt sinds april 2023 naast zijn opleiding bij den Doorn Totaalinstallateurs. “Begin dit jaar wilde ik graag naast mijn school ook lekker werken en toen kwam ik bij Den Doorn terecht. Ik heb een mailtje gestuurd met mijn motivatie en na een paar gesprekken kon ik al beginnen!” Bjorn is gestart met zijn BBL-opleiding, waarbij hij één dag per week naar school gaat in ‘s-Hertogenbosch op het Koning Willem 1 College en de rest van de week werkt hij bij den Doorn. “Ik start op mbo 3 niveau, dus dat wordt voor mij een eitje, aangezien ik van de HAVO kom en ook vrijstellingen heb gekregen.”

Passie voor techniek

Zijn interesse in techniek begon eigenlijk al in groep 7 en 8 van de basisschool. “Ik vond het altijd al heel leuk, maar in die jaren ben ik er steeds meer mee gaan doen. Ik ging vaak met mijn buurman mee, die elektra en loodgieterswerk doet. Ik mocht meehelpen en klussen, en dat vond ik geweldig. Thuis begon ik ook steeds meer te rommelen, vooral toen mijn ouders het huis gingen verbouwen.” Die verbouwing duurde twee jaar en dat had behoorlijk wat impact op Bjorn op die leeftijd. Hij keek zoveel mogelijk mee en wilde zelf ook steeds meer doen. Door zelf te willen leren, werd hij op jonge leeftijd al behoorlijk handig. Hij bekijkt veel informatieve filmpjes online, maar ook programma’s zoals MasterMilo vindt hij geweldig. Elektra is helemaal zijn ding, dus daar wil hij zich ook in specialiseren. Maar in zijn vrije tijd sleutelt hij ook graag aan zijn motor of tuktuk. Samen met een vriend huurt hij een loods waar ze kunnen klussen. “Eigenlijk ben ik de hele dag bezig met techniek.”

Niet geschoten is altijd mis

De bouw van het nieuwe den Doorn pand in Giessen heeft bij Bjorn een zaadje geplant. Bjorn kende den Doorn wel al via zijn neef Mark die op de afdeling projecten werkt, maar het begon pas echt te kriebelen toen Bjorn vanuit zijn slaapkamerraam het nieuwe pand van den Doorn zag opkomen. “Ik woon hier echt om de hoek en vanuit mijn slaapkamerraam zag ik het pand ontstaan. Het mooie grote oranje den Doorn-logo was echt gaaf om te zien. Toen dacht ik: ‘Ik stuur gewoon een mailtje met mijn motivatie. Niet geschoten is altijd mis.’ Maar ze waren zo enthousiast dat ik direct op gesprek mocht komen.” Na een gesprek met Lonneke en Martijn zat het meteen goed. “Natuurlijk heb ik ook naar andere bedrijven gekeken, maar den Doorn sprong er gewoon uit. Hier krijg ik de professionele begeleiding die ik nodig heb.”

Bjorn en Den Doorn waren direct een match! Zo begon hij al eerder dan zijn BBL-opleiding met vakantiewerk. “Tijdens mijn opleiding blijf ik hier ook werken,  omdat Den Doorn mij alle begeleiding kan bieden die ik nodig heb tijdens mijn opleiding. Bovendien is er hier gewoon een goede sfeer.”

Met de tuktuk naar werk

Bjorn hoeft maar een paar keer gas te geven om op de zaak te komen en dat doet hij iedere ochtend met zijn tuktuk! “Mijn werkdag begint lekker vroeg in de ochtend. Ik moet zeggen dat ik geen ochtendmens ben, dus ik begin mijn ochtenden heel rustig. Het voordeel van vroeg beginnen is dat ik om 16:00 uur al klaar ben met werken. Dan kan ik ’s avonds lekker klussen en sleutelen aan mijn tuktuk”. Bjorn en zijn tuktuk’s zijn onafscheidelijk. En je hoort het goed, Bjorn heeft er niet één maar twee. En dan zijn ze ook nog eens helemaal in de Den Doorn kleuren, namelijk oranje en groen!

Groeien bij den Doorn

Voor Bjorn betekent groeien gewoon lekker kunnen doen en aanpakken. “Toen ik begin dit jaar mijn motivatie stuurde, dacht ik eigenlijk niet dat ik al echt kon gaan werken. Maar den Doorn moedigde me aan en was heel enthousiast. Hierdoor kon ik die sprong gewoon maken en aan de slag gaan. Door te doen leer je echt heel veel. En als ik fouten maak, krijg ik tips en leer ik ervan. Niet alles staat in de boekjes, dus ik moet nog veel ontdekken en leren, maar er is altijd iemand met ervaring die kan meekijken.” Bjorn wil zich voorlopig graag ontwikkelen als een zeer bekwame E-monteur bij de KLP. “Zodra ik mijn rijbewijs heb, ga ik in een den Doorn-busje rijden en blijf ik voorlopig lekker als monteur werken.”

Bjorn: “Ik zou het heel leuk vinden als er hier nog meer BBL’ers rondlopen, net zoals ik. Het is fijn om samen op te trekken, omdat we hetzelfde traject volgen. Ik zie dat nu al met een maatje van mij hier bij Den Doorn. We beginnen allebei met de BBL-opleiding en dat schept toch een band. Dus ik zou zeggen, stuur net als ik een mailtje en kom gewoon langs! Loop eens een dagje mee, heel ontspannen, en kijk wat je ervan vindt. Of je nu wilt weten hoe het is om in de techniek te werken of specifiek op zoek bent naar een bedrijf dat bij je past, bij den Doorn is er geen drempel!”

Ben jij ook benieuwd wat den Doorn Totaalinstallateurs voor jou te bieden heeft? Misschien is een BBL-opleiding via Den Doorn ook wel wat voor jou!

Leerling voor tuktuk

Kom kennismaken of..

Solliciteer direct!

Je kunt zoveel meer in de techniek! Werken in de techniek betekent namelijk werken aan de toekomst in een branche die altijd in ontwikkeling is. Er zijn volop mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en het mooie is dat we jou daarbij nodig hebben!

Heb je veel werkervaring of sta je juist aan het begin van je technische carrière? Bij Den Doorn Totaalinstallateurs vind je jouw nieuwe uitdaging! Kun jij je vinden in een van onze openstaande vacatures? Niet twijfelen, gewoon doen. Kom eens langs voor een kopje koffie.