Waarom bij ons werken?

Dat lees je hier.

Machiel werkt als leidinggevend monteur dagelijks aan uiteenlopende W-installaties voor onze projecten. Een aantal jaar geleden begon voor hem een heel ander avontuur.  Zijn grote passie is reizen en zijn lang gekoesterde droom werd werkelijkheid. Hij vertrok voor meer dan een half jaar naar Bonaire om hier samen met zijn vriendin te gaan wonen en werken. Hoe dat ging? Dat lees je hieronder.

Loopbaan

Na het behalen van zijn diploma op de middelbare school weet Machiel het zeker, hij wil de techniek in. Zijn MBO papieren haalde hij op het Gilde Vakcollege Techniek waar hij de opleiding tot installatiemonteur heeft gevolgd. Maar Machiel was zeker nog niet uitgeleerd. Met zijn vakdiploma op zak stroomt hij door op niveau 4 als werkvoorbereider op het Summa College in Eindhoven.

Machiel leerde tijdens zijn opleiding de kneepjes van het vak. Tijdens zijn opleiding begint als allround installatiemonteur. Na een aantal jaar stond Machiel open voor een nieuwe uitdaging en deze vond hij bij den Doorn. Met veel kennis op zak en een flinke dosis aan praktijkervaring groeide hij door tot leidinggevend monteur w-installaties.

Machiel: “De afwisseling in het werk, de mooie projecten en de samenwerking met collega’s zijn de leukste dingen aan mijn werk. Doordat ik mag werken aan grote utiliteitsprojecten kom ik op verschillende plekken in Nederland. Ik zou zeker den Doorn aanraden als werkgever, er zijn veel doorgroeimogelijkheden en ook helpen ze je hierbij waar mogelijk.”

Een tropisch avontuur

Machiel is zelf ook een mooi voorbeeld van persoonlijke groei binnen onze organisatie, hierbij is er namelijk heel veel mogelijk. Machiel: “Mijn vriendin heeft vorig jaar een lange tijd op Bonaire gewerkt en nadat ik er op vakantie was geweest werd het een droom van ons beide om dit nog eens te doen, maar dan samen.” En zo begon het balletje al snel te rollen. Na enkele gesprekken en connecties via  Tjerk (directeur den Doorn) ontstond het idee om Machiel te detacheren bij bouwbedrijf Haafkes in Bonaire. Zo vertelt Machiel: “Mijn vriendin Ayla mocht meteen terugkeren bij haar voorgaande baan op Bonaire en ik hoefde uiteindelijk geen onbetaald verlof op te nemen en kon direct aan de slag. Het is fijn dat er binnen het bedrijf veel mogelijkheden zijn; ze denken in oplossingen.”

Werken in Bonaire gaat toch nét wat anders dan in Nederland vertelt Machiel. “Ik heb gewerkt aan de installaties van particuliere villa’s tot aan geheel nieuwe resorts. Maar ook renovatiewerk behoorde tot mijn dagelijkse werkzaamheden.” Machiel geeft aan dat werken op Bonaire ook zo zijn uitdagingen heeft. Dit komt omdat Bonaire een klein eiland is waar de bevoorrading door schepen moet worden gebracht. Hierdoor duren levertijden langer. Een ander groot verschil is natuurlijk de luchtvochtigheid en tropische temperatuur, die ervoor zocht dat je minimaal drie keer per dag een droog shirt moet aantrekken.

Na 7 maanden keert Machiel weer terug naar Nederland met een koffer vol ervaringen rijker. Een unieke kans die hij niet snel vergeet. Een van de belangrijkste mogelijkheden binnen den Doorn is het benutten van het talent van de medewerkers. Het ontwikkelen en stimuleren van het potentieel van onze medewerkers dragen niet alleen bij aan hun persoonlijke groei, maar ook aan de algehele prestatie en imago van onze organisatie.

Kom kennismaken of..

Solliciteer direct!

Je kunt zoveel meer in de techniek! Werken in de techniek betekent namelijk werken aan de toekomst in een branche die altijd in ontwikkeling is. Er zijn volop mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en het mooie is dat we jou daarbij nodig hebben!

Heb je veel werkervaring of sta je juist aan het begin van je technische carrière? Bij Den Doorn Totaalinstallateurs vind je jouw nieuwe uitdaging! Kun jij je vinden in een van onze openstaande vacatures? Niet twijfelen, gewoon doen. Kom eens langs voor een kopje koffie.