Waarom bij ons werken?

Dat lees je hier.

Al bijna 8 jaar werkt deze ambitieuze en trotse vakman aan de utiliteitsprojecten van den Doorn. Met zijn passie en enthousiasme voor techniek weet hij ook de jeugd te boeien voor het installatievak. Matté de Lange, chefmonteur W-installaties, een doorgewinterde monteur met een schat aan ervaring, onthult het leven achter de gereedschapskist en technische tekeningen.

Matté begint het gesprek met zijn reis in het vak. “Het begon allemaal uit nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken. Ik heb altijd al een passie gehad voor techniek en wist van jongs af aan al dat ik met mijn handen wilde gaan werken,” legt hij uit. “Mijn buurman was loodgieter en met hem ben ik een aantal keer mee geweest op snuffelstage. Door hem ben ik uiteindelijk de installatietechniek ingerold. Mijn ouders zijn vroeger beide docent geweest, dus ergens heb ik het enthousiasmeren van leerlingen en het overbrengen van mijn kennis en ervaring aan de jongere generatie wel van mijn ouders meegekregen.” Het mooiste compliment voor Matté is wanneer hij zijn kennis aan een monteur of leerling monteur kan overdragen en het dan uiteindelijk ook zo wordt uitgevoerd. “Aan de jongere generatie wil ik meegeven dat het echt niet verkeerd is om met je handen te werken, je hoeft niet altijd chirurg of dokter te worden.”

Matté komt uit een gezin van aanpakkers en het woord stilzitten komt dan ook niet in zijn woordenboek voor. Matté is een man met ambitie waarbij hij begon als hulpmonteur en uiteindelijk met de vereiste opleidingen, avondscholing en ervaring uitgroeide leidinggevend monteur en vervolgens chefmonteur. Maar toch is hij nooit naast zijn schoenen gaan lopen en blijft hij bescheiden. “Ik blijf gewoon maar een monteur hoor, maar ik wil mezelf wel blijven ontwikkelen, want anders sta ik stil..” benadrukt hij. Matté vertelt over de goede gesprekken die hij heeft gehad met de talentencoach van den Doorn. “Ik heb nu een hele andere manier van leidinggeven. Vroeger was ik best wel bot en direct, zoals ik het had bedacht, zo ging het gebeuren. Nu betrek ik het team monteurs veel meer bij het werk en laat ze meedenken in het bedenken van oplossingen. Door deze andere aanpak krijg ik veel meer voor elkaar.”

Tijdens het gesprek deelt Matté zijn enthousiasme voor het vak. “Er zit veel uitdaging in het werk en het leuke is dat juist het werk zo veelzijdig maakt.” We hebben als monteur direct invloed op het comfort van mensen in hun woon- en werkomgeving, legt hij uit. Bij grote utiliteitsprojecten komt alles samen, verschillende installaties, kennis, het is het totale plaatje.” Het gesprek verschuift naar de impact van technologische vooruitgang op het werk van een W-monteur. “Het werk is de afgelopen jaren enorm veranderd. Vroeger werkte ik nog veel met koper, zoals koper solderen, maar de laatste jaren is alles een stuk innovatiever geworden. Moderne systemen worden steeds complexer en geavanceerder. We zien een toename van slimme technologieën en duurzame oplossingen zoals warmtepompen, wat ons werk zowel uitdagender als interessanter maakt.”

Werkplezier staat voor Matté op nummer 1. “Dit vind ik écht het allerbelangrijkste, samen met kwaliteit leveren.” benadrukt Matté. “Ik hou van een grapje op zijn tijd, maar natuurlijk moet er wel gewerkt worden. En als ik merk dat iemand niet lekker in zijn vel zit, dan gaan we hierover in gesprek.”
Gevraagd naar de voldoening van zijn werk, glimlacht Matté. “Het mooiste aan techniek is dat je jezelf continu kunt blijven ontwikkelen en uitdagen. De installaties zijn iedere keer weer anders en door de afwisseling in het werk en projecten raak je niet snel uitgekeken. Techniek blijft altijd, zonder monteurs en installatietechniek kunnen we de energietransitie niet waarmaken.”

Monteur bij verdeler

Kom kennismaken of..

Solliciteer direct!

Je kunt zoveel meer in de techniek! Werken in de techniek betekent namelijk werken aan de toekomst in een branche die altijd in ontwikkeling is. Er zijn volop mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en het mooie is dat we jou daarbij nodig hebben!

Heb je veel werkervaring of sta je juist aan het begin van je technische carrière? Bij Den Doorn Totaalinstallateurs vind je jouw nieuwe uitdaging! Kun jij je vinden in een van onze openstaande vacatures? Niet twijfelen, gewoon doen. Kom eens langs voor een kopje koffie.